MetLife finalizeaza achizitia companiei de asigurari de viata Aviva din Romania

Data publicarii: 01-08-2012 | Finante-Banci

 MetLife, Inc., lider global in asigurari, planuri de pensii si programe de beneficii pentru angajati, prin intermediul companiei afiliate Alico Asigurari Romania, a finalizat achizitia operatiunii de asigurari de viata din Romania a Aviva PLC, cu sediul in Marea Britanie. Tranzactia a fost anuntata pe 30 ianuarie 2012. Achizitia operatiunilor de pensii detinute de Aviva in Romania, anuntata la aceeasi data, asteapta aprobarea din partea autoritatilor competente. 

"MetLife detine operatiuni in Europa Centrala de 22 de ani, iar aceasta regiune reprezinta o piata strategica pentru noi", a declarat Michel Khalaf, Presedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu  si Africa (EMEA). "Suntem incantati de aceasta oportunitate de a ne extinde operatiunile  si de a ne consolida pozitia pe piata din Romania. Obiectivul MetLife este de a ajuta clientii sa identifice solutiile potrivite pentru a-si proteja familia  si veniturile. Printr-o oferta diversificata de produse de economisire  si protectie adaptate nevoilor specifice, disponibila printr-o retea de distributie extinsa, clientii nostri din Romania vor avea acum la dispozitie mai multe mijloace pentru a-si administra reursele financiare din viitor".  

Prin extinderea bazei de clienti si a distributiei, MetLife isi consolideaza pozitia in top 3 cele mai mari companii de asigurari de viata din Romania in functie de primele de asigurari de viata si accidente1.. "Investim pentru a ne dezvolta continuu pe piata locala", a adaugat Khalaf.  

"Achizitia operatiunii Aviva Asigurari de Viata din Romania reprezinta o oportunitate excelenta pentru MetLife, intrucat reuneste doua companii cu expertize complementare  si rezultate remarcabile. Aceasta tranzactie ofera un potential considerabil pentru a continua dezvoltarea operatiunilor din Romania si a ne deservi clientii printr-o retea de distributie mai extinsa. Prin aceastaachizitie, MetLife si-a asumat un angajament ferm fata de piata locala si suntem foarte mandri de acest lucru", a afirmat Eric Clurfain, seful operatiunilor MetLife din Europa Centrala. 

Despre MetLife 

MetLife, Inc. este un lider global in asigurari, planuri de pensie si programe de beneficii pentru angajati, oferind servicii pentru 90 de milioane de clienti. Prin filialele  si companiile afiliate, MetLife detine pozitii de conducere in piete din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu. 

Mai multe informatii sunt disponibile la www.metlife.com

1Conform celor mai recente informatii publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Raport Anual 2010.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: