CCR a amanat pentru joi luarea unei decizii privind referendumul

Data publicarii: 02-08-2012 | Actualitate

Curtea Constitutionala a amanat decizia pe care trebuie sa o ia privind referendumul de demitere a presedintelui. Sedinta decisiva incepe joi, la ora 9.00. Conducerea Parlamentului cere ca judecatorii sa nu mai ia in considerare pragul electoral de 50% plus unu, in timp liderii USL solicita validarea scrutinului si demiterea lui Traian Basescu pe motiv ca numarul real al alegatorilor ar fi mai mic decat cel de pe liste.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a precizat, miercuri seara, la iesirea din sediul CCR, ca Ministerul de Interne a transmis datele solicitate, in cursul zilei, de catre judecatorii constitutionali, informeaza Agerpres.

Zegrean a explicat ca in dosarul cu contestatii, care exista la CCR, este prezentat argumentul potrivit caruia cifra luata in calcul de Biroul Electoral Central privind numarul cetatenilor inscrisi in listele electorale permanente este mai mare decat cea reala si Institutul National de Statistica ar avea alte cifre in urma recensamantului care s-a efectuat anul trecut.

"De la ei (INS - n.r.) am cerut sa ne spuna care este cifra pe care o detin si am cerut si de la Ministerul Administratiei si Internelor pentru ca ei sunt cei care tin evidenta populatiei", a afirmat presedintele Curtii Constitutionale.

Augustin Zegrean a subliniat ca judecatorii Curtii trebuie sa aiba in dosare documente care le sunt adresate si care nu au fost transmise altor institutii.

Potrivit acestuia, CCR va relua joi, incepand cu ora 9,00, dezbaterile, urmand ca apoi sa comunice decizia privind referendumul din 29 iulie.

"Maine la ora 9,00 incepem. Cand terminam de dezbatut dam si decizia. Cu asta se va finaliza, cu decizia", a mai spus Zegrean.

Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat pentru joi dezbaterile pe marginea referendumului pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu, judecatorii CCR solicitand informatii de la Ministerul Administratiei si Internelor si Institutul National de Statistica, necesare solutionarii contestatiilor, informeaza Agerpres.

Integral in TVRinfo.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: