Intesa Sanpaolo Bank, pierdere inainte de taxe de 19 mil. euro

Data publicarii: 06-08-2012 | Finante-Banci

Subsidiara romaneasca a Intesa Sanpaolo, a doua banca din Italia, a inregistrat in primul semestru o pierdere de 19 milioane euro inainte de impozitare, pe fondul cresterii creditelor "indoielnice" si a provizioanelor constituite pentru acoperirea acestora, informeaza Mediafax

Veniturile operationale ale institutiei de credit au crescut in perioada analizata cu 2,3%, la 24 milioane euro, in timp ce cheltuielile operationale au coborat cu 5,6%, la 17 milioane euro, potrivit datelor prezentate vineri de grupul italian.

 Astfel, profitul operational a crescut cu 28,5%, la 7 milioane euro, de la un nivel de 5 milioane euro raportat anterior pentru prima jumatate a anului trecut. Valoarea activelor a scazut usor, de la 1,2 miliarde euro la 1,1 miliarde euro.

Soldul depozitelor constituite de clienti la Intesa Sanpaolo Bank Romania nu a variat semnificativ, mentinandu-se in apropierea nivelului de 500 milioane euro. Valoarea creditelor catre clienti s-a mentinut de asemenea stabila, la aproximativ 800 milioane euro. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: