Preturile apartamentelor, la nivel minim de la inceputul crizei imobiliare

Data publicarii: 06-08-2012 | Imobiliare

Preturile locuintelor au atins un nou prag minim de la inceputul crizei imobiliare pana in prezent, in luna iulie, cand s-a inregistrat o scadere medie de 1,2 la suta, comparativ cu luna precedenta. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele la nivel national sunt mai ieftine cu 5%, potrivit indicelui national imobiliare.ro. 

Panta descendenta este resimtita la nivelul marilor orase analizate, cu exceptia Brasovului, unde a fost inregistrata o evolutie atipica. Exceptii sporadice mai sunt intalnite doar la anumite subcategorii de apartamente. 

"Tensiunile majore din ultima perioada amplificate de cresterea cursului valutar au facut ca interesul populatiei pentru investitii de amploare sa scada. Nici proprietarii nu au reactionat suficient, in ciuda faptului ca pe destul de multe segmente au fost atinse preturi minime record in iuie. Totusi, ritmul de ieftinire a apartamentelor nu a compensat scaderea apetitului pentru achizitii din partea cumparatorilor", a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: