Turismul romanesc are acum cel mai bun an de la inceperea crizei economice

Data publicarii: 07-08-2012 | Turism

Cristian Barhalescu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sustine ca anul 2012 poate deveni o premiera la capitolul cresteri in turism, existand premise ca maximul inregistrat in 2008 sa fie depasit in acest an.

Potrivit ultimelor date ale Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), anul 2012 poate deveni o premiera la capitolul cresteri in turism, conform unui comunicat de presa remis TVRinfo.

Cristian Barhalescu, secretar de stat in MDRT sustine ca exista premise ca maximul inregistrat in 2008 sa fie depasit in acest an.

Punct de cotitura pentru turismul romanesc

Statisticile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) arata ca turismul romanesc incepe sa inregistreze cresteri, dupa ce ultimii ani au fost marcati de recuperarea scaderilor inregistrate imediat dupa debutul crizei economice mondiale.

"Romania se afla, practic, intr-un punct de cotitura in acest domeniu si este foarte important sa intensificam colaborarea cu mediul de afaceri din turism, pentru a putea concretiza aceasta oportunitate”, a afirmat, astazi, Cristian Barhalescu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Litoralul pe canicula: ocupatie 100%

In ultimii trei ani, in perioada 2009-2011, numarul total de turisti care au vizitat Romania s-a situat constant sub maximul atins in 2008, de 7,12 milioane de turisti.

Potrivit analizei evolutiei turismului romanesc pe primul semestru, incepand din acest an, se pot inregistra cresteri reale.

In sprijinul acestei prognoze a MDRT "vin cifrele comunicate de patronate cu privire la gradul de ocupare de 100% a unitatilor de cazare de pe litoral, din ultimul sfarsit de saptamana”, a adaugat Cristian Barhalescu.

Turism cu Master Plan de Dezvoltare

Evolutia turismului romanesc are la baza Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National 2007 - 2026, elaborat de Organizatia Mondiala a Turismului pentru Guvernul Romaniei.

Declaratiile secretarului de stat Barhalescu au fost facute cu ocazia primei sale intrevederi cu mediul de afaceri din turism, in cadrul Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), reunit astazi, 6 august, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Reuniunea a vizat rediscutarea legii turismului, restrasa din Parlament pentru adaptare in conformitate cu actualul Plan de Guvernare, posibilitatile de derulare a parteneriatelor public-private in turism, precum si aspecte administrative si organizatorice ale CCT.

Sursa: TVRinfo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: