Povestea cafenelelor Turabo, de la succes la insolventa

Data publicarii: 07-08-2012 | Afaceri

Turabo Cafe parea sa fie o afacere de succes in 2008 cand reteua avea aproape 50 de cafenele si o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, dar acest lucru a fost destramat in 2011 cand businessul a ajuns in insolventa.

In urma cu noua ani, Tudor Dragomir Niculescu impreuna cu alti tineri au deschis prima cafenea Turabo in centrul Bucurestiului, in apropiere de Ateneul Roman, in urma unei investitii de 250.000 de euro.

Au urmat apoi locatiile din Vitan, Piata Romana, Piata Victoriei, Herastrau, dar si extinderea in alte orase mari din tara, ca Iasi, Brasov, Timisoara si pe litoral, la Mamaia. In timp, meniul Turabo s-a diversificat, de la sortimente de cafea si prajituri pana la salate si sandwich-uri. Tudor Dragomir Niculescu a ramas singurul proprietar al Turabo Cafe.

Compania avea un numar de 13 cafenele in septembrie 2007, si a ajuns la 44 in noiembrie 2009, fiind cel mai mare lant de cafenele din Romania. In anul 2010, compania a inchis o serie de locatii, ajungand in februarie 2011 la un numar de 14 cafenele. Asadar, proprietarul lantului Turabo a inchis in mai putin de trei ani toate cele circa 50 de cafenele si centre de evenimente pe care le detinea pe piata locala.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: