Seful ATEbank si-a scos banii din Grecia

Data publicarii: 07-08-2012 | Finante-Banci

Fostul sef al bancii de stat ATEbank, ale carei active viabile vor fi preluate de Piraeus Bank, a recunoscut ca a trimis peste hotare milioane de euro din economiile sale personale, dar a sustinut ca transferul nu a violat nici o lege, transmite Reuters.

Theodore Pantalakis, fostul sef al bancii elene ATEbank, a declarat pentru publicatia 'Realnews' ca banii au fost trimisi in strainatate pentru a achizitiona active, scrie Agerpres.

George Provopoulos, guvernatorul Bancii Centrale a Greciei, a declarat pe un ton iritat in Parlament ca a prezentat autoritatilor fiscale detalii privind transferurile de bani la nivel inalt ale oficialilor ATEbank.

'Este vorba de 8 milioane de euro , banii mei si ai familiei mele. Este legal, sunt banii raportati si taxati ai familiei, este un nivel care justifica transferul', a spus Theodore Pantalakis. 

Banca Centrala a Greciei a anuntat saptamana trecuta ca Piraeus va prelua creditele performante, portofoliul de valori mobiliare si depozitele ATEbank. Guvernul Greciei detine o participatie de aproximativ 90% in ATEbank. 

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: