Pana sa se trezeasca romanii, NYSE Euronext vrea sa infiinteze Bursa antreprenorilor din Europa

Data publicarii: 07-08-2012 | Bursa

NYSE Euronext, cel mai mare operator de burse din lume, vrea sa infiinteze o piata adresata micilor companii afectate de criza si care au dificultati in a se finanta. O idee foarte similara a fost vehiculata si in piata romaneasca acum trei saptamani. De atunci, Bursa de la Bucuresti nu a reusit nici macar sa obtina avizul CNVM pentru noul sau director.

"Bursa antreprenorilor”, asa cum este ea numita catre NYSE Euronext, ar urma sa faciliteze finantarea prin intermediul vanzarilor de actiuni si emisiunilor de obligatiuni corporative, scrie Financial Times. Companiile listate ar urma sa sa faca oferte publice initiale (IPO) de actiuni si obligatiuni, si chiar sa emita titluri convertibile "Pre-IPO”, care dupa un timp s-ar transforma din obligatiuni in actiuni. NYSE Euronext reuneste pietele de capital din Paris, New York, Bruxelles si Amsterdam.

Dragos Neacsu, seful Erste Asset Management si membru in Romanian Business Leaders, o comunitate a oamenilor de afaceri din Romania, mentiona luna trecuta ca printre cele mai importante prioritati ale lui Victor Cionga, noul director al BVB, ar trebui sa fie infiintarea unei platforme unde sa fie atrase, in 12-18 luni, cel putin cinci firme ale antreprenorilor romani interesati sa se finanteze prin intermediul unor emisiuni de obligatiuni.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: