Ajutoare de seceta vor primi doar IMM-urile

Data publicarii: 09-08-2012 | Afaceri

Numai exploatatiile agricole administrate de intreprinderi mici si mijlocii vor putea accesa ajutoare de minimis pentru calamitati. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ieri ca se vor acorda ajutoare de minimis pentru fermierii afectati de seceta, dar conditiile de accesare a acestor facilitati sunt extrem de dificile pentru agricultorii obisnuiti.

In primul rand, daca exploatatia agricola nu e administrata de o intreprindere mica sau mijlocie, asa cum se defineste aceasta prin Legea 346/2004 (Legea IMM-urilor), proprietarul nu poate beneficia de ajutor.

In al doilea rand, calculul pierderii provocate de seceta se va face pe baza de documente contabile, astfel ca agricultorii care nu tin o anumita contabilitate a exploatatiilor sunt, de asemenea, exclusi din randul beneficiarilor de ajutor. In al treilea rand, banii necesari despagubirii nici nu exista inca, sumele urmand a fi prevazute intr-un capitol special din bugetele de stat pe 2013-2014, care nu sunt, deocamdata, nici pe hartie.

Intregral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: