Cresterea economiei romanesti va fi de peste 1% in 2012, potrivit ministrului Muncii

Data publicarii: Astazi, 09-08-2012 | Finante-Banci

Cresterea economiei romanesti va depasi 1% in acest an, a declarat, joi, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu, dupa intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International.

Mariana Campeanu a aratat ca nivelul prognozat pentru cresterea economica din 2012 va fi cunoscut dupa incheierea discutiilor cu creditorii internationali. 

'Este un lucru pe care il vom finaliza la sfarsitul discutiilor, in orice caz va fi peste 1%', a afirmat ministrul Muncii. 

Joi, ministrul Muncii, Mariana Campeanu a avut o intrevedere cu delegatia FMI, principalele teme abordate fiind politicile sociale si impactul lor social precum si schimbarile legislative pentru piata muncii. 

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat, recent, ca exista date suficiente, inclusiv situatia din agricultura, puternic afectata de seceta, care justifica o prognoza diminuata a cresterii economice. 

Miercuri, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, nu a dorit sa faca referiri la revizuirea proiectiei de crestere economica pentru anul 2012. 

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a revizuit in jos, la 0,8%, estimarea de crestere a economiei Romaniei in acest an. 

Tinta de crestere economica convenita de autoritatile romane si reprezentantii FMI pentru 2012 este de 1,5%. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: