Radu Stroe: ERATA Curtii Constitutionale este un FALS

Data publicarii: 10-08-2012 | Politica

Ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, a sustinut, vineri, in cadrul unei conferinte la sediul MAI, ca erata CCR este un fals.

"As face o singura consideratiune desi nu cred ca este chiar de demnitatea cetateanului Basescu Traian sa o fac de la acest microfon al acestei institutii, dar trebuie sa o fac. Prin repetatele sale declaratii, le spun irationale si iresponsabile, face un mare rau Romaniei si natiunii romane. La ultima iesire, a incercat sa instige autoritatile locale sa nu respecte legea, sa nu respecte deciziile Guvernului. Astea sunt lucruri foarte grave si cred ca toata lumea intelege, vede. Cel putin ultima aventura pe care eu personal o pun in carca cetateanului Basescu Traian - a reusit aruncarea in derizoriu pana si a CCR prin cel de-al doilea document de care cu siguranta stiti, acea erata care de fapt reprezinta un fals in cadrul institutiei Curtii Constitutionale", a declarat ministrul liberal, potrivit NewsIn.

"Cand ai un document publicat in Monitorul Oficial si cand dupa un timp o hartiuta cu un rand jumate doua, cu o semnatura pentru domnul Zegrean, si care vine si schimba la 180 de grade continutul dat de plenul CCR inseamna ca este un fals. Daca n-ar fi fost un fals, acest document ar fi trebuit insusit tot de plenul CCR. Nu pot sa nu remarc ca si pana acolo a intrat raul",  adaugat Radu Stroe.

Curtea Constitutionala intra intr-un vartej al precizarilor suplimentare, eratelor si, mai nou, acuzatiilor. In primul mesaj al CCR se arata ca romanii din strainatate nu mai figureaza pe listele permanente daca nu au domiciliul stabil in Romania. Ulterior, CCR a revenit cu o corectura: listele electorale sunt cele folosite la alegerile prezidentiale, deci includ romanii plecati in strainatate. Insa erata a fost o decizie luata de doar 5 judecatori, desi ar fi trebuit luata in plenul Curtii, cu toti cei 9, spune judecatorul Ion Predescu.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: