Frauda: Dupa UBS, banca elvetiana Julius Baer este aratata cu degetul

Data publicarii: 13-08-2012 | Finante-Banci

 

Banca elvetiana Julius Baer a intrat, la fel ca ”sora” sa UBS, in colimatorul fiscului german, care o suspecteaza ca si-ar fi ajutat clientii sa fraudeze, informeaza cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Julius Baer si-a avertizat clientii ca acestia s-ar putea regasi pe unul dintre CD-urile ce contin numele cetatenilor germani suspectati de a fi fraudat fiscul prin banci elvetiene, CD-uri cumparate recent de catre autoritatile regionale ale landului Renania de Nord-Westfalia. Unii dintre clienti au apelat deja la consiliere juridica, precizeaza FAZ, citat de Agerpres.

Vineri, cotidianul german Financial Times Deutschland afirma, citand surse apropiate Ministerului de Finante al Renaniei de Nord-Westfalia, ca banci elvetiene, intre care UBS, au transferat bani ai unor fraudatori germani catre tari din Extremul Orient, intre care si Singapore.

Presedintele departamentului regional al agentilor fiscali din Renania de Nord-Westfalia, Manfred Lehman, a declarat pentru FAZ ca transferurile ilegale de bani spre Asia, in speta Singapore, erau monitorizate de multa vreme. 


Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: