Top 10 joburi care te fac nefericit

Data publicarii: 13-08-2012 | HR/Cariere

 

Exista multe persoane care nu sunt multumite de locurile lor de munca. Printre cele mai frecvente motive de nemultumire ale acestora se numara salariului mic pe care il obtin, lipsa unui program fix de lucru si imposibilitatea de a avansa in cariera, informeaza Business Insider.

Reprezentantii CarrerBliss, o companie americana de ocupare a fortei de munca, au realizat, in perioada februarie 2011- ianuarie 2012, un sondaj la care au participat peste100.000 de angajati din SUA pentru a determina care sunt joburile care ii fac nefericiti .

Functiile sunt punctate cu un grad de satisfactie de la 1 punct la 5 puncte, unde cele punctate cu 1 sunt posturile care ii fac pe angajati foarte nefericiti si cele punctate cu 5 sunt posturile de care ei sunt foarte multumiti.

Printre elementele luate in considerare in calcularea gradului de satisfactie al unei functii s-au numarat relatia angajatilor cu sefii si cu ceilalti colegi, mediul de lucru, resursele locului de munca, salariul, posibilitatile de avansare in companie si sarcinile zilnice.

Daca posturile de asistenta medicala, director in vanzari sau manager de produs sunt unele dintre cele care ii fac pe angajati sa se simta foarte nefericiti, posturi precum electrician, analist financiar sau manager in domeniul resurselor umane sunt detinute de catre unii dintre cei mai fericiti salariati, conform sondajului realizat de americani.

Top 10 joburi care ii fac pe angajati sa se simta nefericiti

1. Ofiter de securitate

- salariu mediu anual: 29.641 dolari

- grad de satisfactie: 3,510 puncte din 5

Principalele motive care ii fac nefericiti pe cei care detin astfel de locuri de munca sunt oportunitatile scazute de avansare in cariera, lipsa recompenselor si mediul in care isi desfasoara activitatea.

2. Asistenta medicala certificata

- salariu mediu anual: 43.663 dolari

- grad de satisfactie: 3,595 de puncte din 5

"Asistentele medicale au mai multe probleme legate de cultura locului lor de munca, de oamenii cu care lucreaza si de persoana pentru care lucreaza", a declarat unul dintre membrii echipei care a participat la realizarea acestui sondaj.

3. Profesor

- salariu mediu anual: 43.663 dolari

- grad de satisfactie: 3,595 puncte din 5

Lipsa bonusurilor, a oportunitatilor de promovare si faptul ca nu se simt sprijiniti de catre ceilalti ii fac pe profesori sa fie nefericiti cu locul de munca pe care il au.

4. Inginer de vanzari


- salariu mediu anual: 71.283 dolari

- grad de satisfactie: 3,636 puncte din 5

Pentru a obtine un post de inginer de vanzari persoanele interesate trebuie sa cunosca bine partile componente si procesele stiintifice care fac ca unele dintre cele mai complexe produse tehnologice sa functioneaza.

Ei sunt nemultumiti, in principal, de lipsa de oportunitati de promovare intr-o companie, de salariul obtinut si de faptul ca, asemenea profesorilor, nu se simt sprijiniti de catre ceilalti.


Topul integral in Gandul.info.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: