De la 1 septembrie, polita PAD este obligatorie

Data publicarii: 14-08-2012 | Actualitate

 

De la 1 septembrie toti proprietarii de locuinte trebuie sa incheie o asigurare obligatorie, chiar daca detin una facultativa. Aceasta masura a fost adoptata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in ideea de a impulsiona vanzarea politelor obligatorii de locuinte, in conditiile in care PAID ajunseze, potrivit specialistilor, la o limita minima de suportabilitate pentru continuarea activitatii. Se revine, astfel, la forma initiala a legii, care prevedea ca asigurarea facultativa sa se incheie doar in completarea celei obligatorii.



Potrivit noilor modificari aduse de CSA legislatiei secundare, toti proprietarii de locuinte vor trebui sa incheie o asigurare obligatorie care include riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren incepand din luna septembrie a acestui an. Pana in prezent, cei care aveau o asigurare facultativa care includea riscurile cuprinse in polita PAD erau scutiti de obligativitatea unei polite obligatorii.


Aceasta masura luata de CSA aduce complicatii suplimentare pentru asigurati, afirma fostul director general Allianz Tiriac, Cristian Constantinescu. In opinia sa una dintre probleme o reprezinta modul in care companiile vor plati in caz de dauna.


"Clientul va avea doua polite, una PAD si alta facultativa(...) ceea ce inseamna ca lichidarea de dauna trebuie facuta de doi oameni, unul ca reprezentant al PAID-ului si altul ca reprezentant al societatii de asigurare care are acoperirea facultativa", a spus Cristian Constantinescu, fost director general Allianz Tiriac.


Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: