Oamenii de afaceri considera oportuna suprataxarea companiilor din sectorul energetic

Data publicarii: 17-08-2012 | Economie

 

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) considera oportuna taxarea profiturilor exceptionale ale companiilor din sectorul energetic si propune ca veniturile rezultate sa constituie surse pentru un Fond Strategic de Dezvoltare destinat stimularii proiectelor de crestere a eficientei energetice, se arata intr-un comunicat AOAR.

'Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania ( AOAR) sustine propunerea Ministerului de Finante referitoare la impozitarea profiturilor exceptionale obtinute de companiile din sectorul energetic. Aceasta propunere este una dintre masurile propuse constant de AOAR in ultimii ani cand, prin transferarea unui monopol de stat catre un monopol privat, companiile din sectorul energetic au realizat profituri generate de cresteri de preturi fara realizarea niciunei imbunatatiri aduse furnizarii in domeniul combustibililor sau a energiei', se mentioneaza in comunicat.


Masura a fost aplicata si in alte tari membre ale Uniunii Europene, precum Ungaria sau Marea Britanie.

AOAR propune ca veniturile rezultate din aceasta taxare sa se constituie surse la un Fond Strategic de Dezvoltare prin care sa se stimuleze proiectele de crestere a eficientei energetice.

Totodata, AOAR considera oportuna taxarea exceptionala a veniturilor companiilor ce activeaza in domeniul gazelor naturale, in conditiile in care creditorii internationali (Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala) impun Romaniei cresterea pretului de furnizare a acestei resurse energetice.


Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: