Cererea de aur a atins cel mai scazut nivel din ultimii doi ani

Data publicarii: 17-08-2012 | Diverse

Cererea globala de aur a coborat in al doilea trimestru la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani, a anuntat joi Consiliul Mondial al Aurului (WGC), in conditiile in care achizitiile crescute de aur ale bancilor centrale nu au putut compensa reducerea achizitiilor pe marile piete din India si China, transmite Reuters.

Potrivit unui raport trimestrial al WGC, in perioada aprilie-iunie 2012 consumul global de aur a scazut cu 7%, sau aproximativ 76 tone, pana la 990 tone, cel mai scazut nivel trimestrial inregistrat dupa primul trimestru din 2010. Atat cererea de aur pentru bijuterii cat si cererea de aur pentru investitii au scazut semnificativ. Consumul de aur pentru bijuterii a scazut cu 72,3 tone pana la 418,3 tone in timp ce consumul de aur pentru investitii a scazut cu 88,3 tone pana la 302 tone.


In cazul celor mai mari consumatori de aur din lume (India si China), WGC estimeaza ca cererea de aur pentru bijuterii si investitii in India a scazut cu 38% pana la 181,3 tone in al doilea trimestru, in timp ce cererea chineza a scazut cu 7% pana la 144,9 tone. 


Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: