Numarul de actiuni Facebook care pot fi tranzactionate pe bursa creste cu 60 la suta

Data publicarii: 17-08-2012 | Bursa

 

Facebook deblocheaza, joi, pentru vanzarea pe bursa 271,1 de milioane de actiuni, iar totalul titlurilor disponibile pentru tranzactii pe piata de capital creste cu 60%, la 692 milioane, amplificand temerile investitorilor privind presiunea asupra pretului, care persista inca de la listare.

Actiunile deblocate au o valoare de 5,75 miliarde de dolari, la pretul de 21,2 dolari din inchiderea sedintei de miercuri a bursei americane.

Investitorii care au intrat in actionariatul companiei inainte de listare, precum DST Global, Goldman Sachs Group, Elevation Partners si Accel Partners, primesc joi dreptul de a vinde o parte din pachetele de actiuni pe care le detin, potrivit unor documente transmise bursei de Facebook, potrivit Bloomberg. Restrictiile de vanzare, ridicate joi, au avut ca scop evitarea unei inundari a pietei cu actiuni imediat dupa listarea in mai a 421 milioane de actiuni.

Perspectiva unor noi vanzari de actiuni inseamna ca Facebook va trebui sa faca mai mult pentru a convinge investitorii ca merita un pret mai ridicat. Actiunile la care se ridica joi restrictiile reprezinta doar 14% din totalul de 1,91 miliarde de titluri care vor fi diponibile pentru vanzare in urmatoarele noua luni.


Integral in Gandul.info.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: