Spania: Creditele neperformante au atins un nou record in luna iunie

Data publicarii: 17-08-2012 | Finante-Banci
Procentul creditelor neperformante (NPL) aflate in portofoliul bancilor spaniole a crescut in luna iunie 2012 pana la 9,42%, cel mai ridicat nivel inregistrat dupa 1994, arata datele comunicate vineri de Banca centrala a Spaniei, transmite Reuters.

Datele comunicate de banca centrala spaniole arata ca creditele neperfomante (in principal credite imobiliare susceptibile de a nu putea fi rambursate) au crescut cu 8,4 miliarde de euro in luna iunie 2012 pana la 164,4 miliarde de euro, astfel ca procentul NPL a crescut de la 8,95% in luna mai pana la 9,42% in luna iunie. In aceste conditii procentul creditelor neperformante a trecut de maximul istoric de 9,15% inregistrat in luna februarie 1994.

Bancile spaniole se confrunta cu un nou val de credite neperformante pe masura ce guvernul de la Madrid implementeaza o serie de masuri dure de austeritate care vor agrava problemele cu care se confrunta deja gospodariile cu rambursarea creditelor. In plus, rata somajului din Spania, deja cea mai mare din UE, ar urma sa continue sa creasca, ceea ce va pune si mai multa presiune pe consumatori si gospodarii.

Integral in Capital.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: