Romania, nr. 1 la export de oameni in UE

Data publicarii: 17-08-2012 | Diverse

Romania este cel mai mare exportator de oameni din Uniunea Europeana, arata o analiza a Money Channel in baza datelor Bancii Mondiale. In prezent, 2,3 milioane de romani traiesc in alte state membre. Tara noastra este urmata de Polonia, care are 1,9 milioane de emigranti in alte tari din Uniune, si de Italia, cu 1,7 milioane de emigranti.


Romania conduce si ea un top al exportului, desi poate nu ne-am dori sa fim liderii acestui clasament. Este vorba despre exportul de oameni si de forta de munca. Pana in prezent, 2,3 milioane de romani au parasit tara natala pentru a se stabili intr-un stat membru din Uniunea Europeana. Este de departe, cel mai mare numar de emigranti intra-comunitari din Uniune, arata o analiza The Money Channel in baza datelor Bancii Mondiale.

 

Pe locul al doilea se afla Polonia, cu 1,9 milioane de persoane care s-au stabilit in alte state membre. Italia se afla pe locul al treilea, cu 1,7 milioane de persoane care au plecat in alte tari din Uniunea Europeana. Locurile urmatoare revin tot unor tari dezvoltate din occident: Germania si Marea Britanie.

 

Cele mai recente date ale Bancii Mondiale arata ca cei mai multi romani din diaspora se regasesc in Italia si Spania. A treia cea mai mare comunitate de romani se afla in Ungaria. Pe lista destinatiilor importante ale emigrantilor romani sunt si Germania, Austria, Franta si Marea Britanie.

Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: