Debitul Dunarii este cu 2.050 mc/s sub media multianuala a lunii august

Data publicarii: 27-08-2012 | Mediu

Debitul Dunarii la intrarea in tara, sectiunea Bazias, se situeaza cu 2.050 mc/s sub media multianuala a lunii august, stabilita de specialistii hidrologi la 4.300 mc/s, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Administratiei Bazinale de Apa (ABA) 'Jiu', Camelia Barbutu.

Potrivit sursei citate, la statiile hidrometrice cotele se afla sub cotele de aparare, situatie cauzata de lipsa de precipitatii in bazinele hidrologic al Dunarii si afluentilor sai. 

'Datorita masurilor de asigurare in lacurile de acumulare a unui minim volum de apa necesar pentru functionarea echipamentelor de producere a energiei electrice, debitele defluente la centralele Portile de Fier I si Portile de Fier II sunt de 1.064 si, respectiv, 2.287 mc/s. Din cauza rationalizarii debitelor, la Gruia se inregistra o cota de minus 28 de centimetri, la Calafat de minus 44 de centimetri, iar la Bechet de doi centimetri', a afirmat Barbutu. 

In context, reprezentanta ABA 'Jiu' a mai precizat ca intre 26 si 30 august, conform prognozei elaborate de INHGA - CNPB, debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi stationar pe tot parcursul intervalului de prognoza la valoarea de 2.200 mc/s. 

Sursa: AGERPRES

Tag-uri: