Ce fac tinerii pentru a plati mai putini bani pentru chirii

Data publicarii: 27-08-2012 | Imobiliare

In preajama inceperii noului an universitar, studentii incep goana dupa gasirea unor chirii cat mai mici. Unii dintre tineri aleg sa locuiasca cu mai multi prieteni pentru a plati mai putin pentru inchirierea unei locuinte.

Asadar, imobiliare.ro, pe baza ofertelor listate pe portal, a facut o selectie a celor mai bune oportunitati de inchiriere pentru studenti, atat in Capitala, cat si in marile orase ale tarii.

Bucuresti

Intr-unul dintre cele mai cautate cartiere bucurestene, Dristor, chiria minima ceruta pentru o garsoniera este de 180 de euro, insa poate depasi cu usurinta pragul de 200 de euro pe luna, conform imobiliare.ro. Luand insa in calcul varianta de a imparti locuinta, in acelasi cartier poate fi inchiriat si un apartament cu doua camere, la un pret de 250-270 de euro pe luna. Astfel, costurile ce revin pentru o camera scad la 125-135 de euro pe luna. Tot cu 250 de euro pe luna poate fi inchiriat insa si un apartament cu trei camere din zona Dristor-Baba Novac. In trei, costurile ar scadea sub 100 de euro pe luna de persoana. Pe de alta parte, un apartament cu patru camere intr-o vila din zona Alba Iulia-Unirii poate fi inchiriat cu 500 de euro pe luna, de unde rezulta un pret de 125 de euro pe luna de persoana.

Tot pentru studenti exista si varianta de a inchiria o casa la curte impreuna cu un grup de colegi. O locuinta cu doua camere, cu o suprafata de 60 de metri patrati, din zona Timpuri Noi, poate fi inchiriata cu 240 de euro pe luna, ceea ce echivaleaza cu un pret de 120 de euro per camera. Cu 125 de euro poate fi ocupata si o camera din patru dintr-o casa din zona Stefan cel Mare, in apropiere de Circul Globus.

Integral in Adevarul