BVB va tranzactiona pe 29 august un nou instrument financiar

Data publicarii: 28-08-2012 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ va tranzactiona incepand de miercuri, 29 august, un nou instrument financiar - fondul tranzactionabil (Exchange Traded Fund - ETF) ETF BET Tradeville.

BVB, casa de brokeraj Tradeville si societatea de administrare a investitiilor Vanguard Asset Management organizeaza luni o intalnire cu presa pe tema inceperii tranzactionarii ETF BET Tradeville. 

ETF BET Tradeville este primul fond deschis de investitii romanesc care va fi tranzactionat la Bursa de Valori Bucuresti. Prin structura lui, ETF-ul combina avantajele unui fond deschis cu cele ale unui fond inchis tranzactionabil. Investitorii vor avea oportunitatea de a-si asuma expuneri diversificate pe piata locala la un pret scazut si la costuri mai reduse de tranzactionare. 

Fondul administrat de Vanguard Asset Management replica structura indicelui BET, care este compus din cele mai lichide zece companii listate la BVB (Banca Transilvania, Transgaz, Transelectrica, BRD Groupe Societe General, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Biofarm, BVB, Electromagnetica, SSIF Broker). 

ETF BET Tradeville se adreseaza investitorilor individuali, dar si celor institutionali, care vor sa isi construiasca o expunere diversificata, pe piata locala de actiuni, cu reducerea efortului operational. 

Pretul initial al unitatilor de fond ETF BET Tradeville este de 5 lei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: