Banca Italo Romena lanseaza Creditul pentru cariera

Data publicarii: 28-08-2012 | Finante-Banci

Banca Italo Romena lanseaza "Creditul pentru cariera” adresat persoanelor care doresc sa urmeze studii universitare si postuniversitare (masterat, MBA, doctorat), in cadrul institutiilor de invatamant din tara sau din strainatate.

Creditul poate fi folosit pentru plata taxelor de studii precum si a cheltuielilor de cazare si masa pe perioada studiilor, avand capacitatea de a acoperi pana la 100% din valoarea acestora. Suma finantata ajunge pana la 40.000 de euro sau echivalentul in lei, in timp ce durata creditului este de pana la 7 ani, existand posibilitatea acordarii unei perioade de gratie de maximum 2 ani pentru rambursarea capitalului. 

"Tinerii reprezinta comoara oricarei natiuni, formarea profesionala fiind esentiala pentru viitorul oricarei persoane. Fie ca vorbim despre tineri care sunt la inceput de drum si doresc sa dezvolte o cariera intr-un anumit domeniu de activitate, fie despre persoane dornice sa-si sustina cariera prin urmarea studiilor postuniversitare sau prin participarea la cursuri de specializare, la institutii de invatamant din Romania sau din strainatate, venim in intampinarea acestora oferindu-le «Creditul pentru cariera» pentru finantarea cheltuielilor de studiu. Printre beneficiile acestui produs se regasesc posibilitatea acordarii finantarii integral sau in transe, in functie de nevoile clientului, si a unei perioade de gratie de pana la 2 ani pentru rambursarea capitalului, ceea ce inseamna ca in aceasta perioada clientul va plati doar dobanda pentru suma utilizata din credit”, a declarat Roberto Broggini, Directorul Comercial al Bancii Italo Romena.

"Creditul pentru cariera” poate fi garantat cu garantii personale si/sau reale ale beneficiarului sau ale altor trei membri ai familiei sale in calitate de codebitori. Astfel, in situatia in care beneficiarul studiilor finantate nu realizeaza venituri, membrii familiei sale, in calitate de codebitori, pot sa garanteze finantarea cu propriile venituri din salarii sau din exercitarea de activitati independente, din chirii, dividende si/sau cu garantii reale imobiliare. 

Rata de dobanda a "Creditului pentru cariera” este variabila si anume Euribor la 3 luni + 9,50% p.a. pentru finantarile acordate in euro, respectiv Robor la 3 luni + 8,50% p.a. pentru finantarile acordate in lei.

Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia. 

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla in Italia (provincia Treviso), iar in Romania aceasta opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 se afla in Bucuresti, iar restul in cele mai importante orase. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: