Casa Poporului a scos 500.000 de euro din turism

Data publicarii: Astazi, 29-08-2012 | Turism

Cladirea-simbol a comunismului, Casa Poporului, ramane obiectivul cel mai cautat de turistii straini din Bucuresti. Palatul Parlamentului a incasat  aproximativ  500.000 de euro anul trecut din biletele pentru vizitarea lui. Constructia  a atras  141.000 de curiosi, dintre care 80% au fost straini.

Palatul Parlamentului - fosta Casa a Poporului -, visul megaloman al lui Nicolae Ceausescu, care a intrat ulterior cu trei recorduri in World Records Academy pentru cea mai mare, cea mai scumpa si cea mai grea cladire administrativa din lume, a devenit atractia turistilor straini sositi in Romania. Aproape zilnic, de jur- imprejurul ei se pot observa turisti, romani si straini, cu aparatele de fotografiat in mana, care o studiaza ca pe o curiozitate arhitecturala. Cei mai multi dintre ei ajung sa o viziteze si in interior iar pentru aceasta distractie platesc intre 25 si 40 de lei pentru un tur.

Potrivit informatiilor furnizate de Secretariatul General al Camerei Deputatilor,  2.276.322, 12 lei a incasat institutia din turism anul trecut, iar cei mai multi dintre vizitatori sunt japonezi, americani, spanioli, portughezi, chinezi si israelieni.

"Pentru turistii straini este ceva impresionant, ceva unic, le place", spune  Oana Iacob, reprezentant al agentiei de turism Liberty International, care organizeaza excursii pentru turistii straini provenind din Israel, Spania, Rusia, Polonia, Portugalia. Prin intermediul acestei agentii aproximativ 6.000 de turisti straini ne viziteaza anual tara.

 Un japonez, de pilda, plateste in jur de 2.000 de euro pentru un concediu de o saptamana in Europa de Est, iar de cele mai multe ori acesta isi imparte zilele de concediu pentru a vizita si tara vecina, Bulgaria.

Integral in Romania Libera