Perchezitii in patru judete: Politia a spart o retea care frauda banci

Data publicarii: Astazi, 29-08-2012 | Finante-Banci

Reteaua actiona din anul 2010 in judetul Brasov. Prejudiciul se ridica la aproximativ 500.000 de euro. 65 de persoane vor fi duse la audieri.

Zeci de membri ai unei grupari infractionale care se ocupau de fraudarea unor banci comerciale din judetul Brasov au fost prinsi, marti dimineata, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si ofiteri de politie judiciara din Brasov. Gruparea actiona din anul 2010.

Potrivit anchetatorilor,  "in perioada 2010-2012, liderii grupului infractional organizat, invinuitii Holban Ioan, Chiriac Nicoleta, Andries Ursu Anca Maria, impreuna cu alti membri ai gruparii, au solicitat si obtinut, in mod fraudulos, credite de la unitati bancare si institutii de credit de pe raza judetului Brasov".

Pentru obtinerea banilor, infractorii se prezentau la unitatile bancare cu documente false - adeverinte de salariu, fise fiscale, contracte individuale de munca, carti de munca, garantii fictive sau supraevaluate. Valoarea prejudiciului este estimata la aproximativ 500.000 de Euro.

Marti, 28 august 2012, procurorii DIICOT si politia au facut de 36 perchezitii domiciliare precum si la sediile unor societati comerciale din judetele Brasov, Cluj, Hunedoara si Neamt. 65 de persoane urmeaza sa ajunga la sediul DIICOT Brasov, pentru audieri.

Sursa: TVRinfo.ro