Ce vor face mai intai romanii cu salariile majorate?

Data publicarii: Astazi, 29-08-2012 | HR/Cariere

Pe parcursul ultimilor trei ani de criza, romanii cu imprumuturi la banci au intampinat dificultati tot mai mari in rambursarea ratelor lunare, creditele neperformante inregistrand un avans de peste 100% din 2009 pana in prezent.

Rata creditelor neperformante a urcat, in primele sase luni ale anului, la nivelul record de 16,8%, de la 14,3% la finalul anului 2011. La sfarsitul anului 2009, rata creditelor neperformante, respectiv imprumuturile cu un serviciu al datoriei mai mare de 90 de zile si inregistrate drept pierdere, era de 7,89%.

Potrivit datelor Biroului de Credit, numarul persoanelor fizice cu restante mai mari de 30 de zile a fost in iunie de 730.133, acestia avand restante totale in valoare de 8,3 miliarde de lei, din care 7 miliarde de lei reprezinta intarzierile mai mari de 90 de zile.

"Cu toate ca in primele doua luni ale anului indicatorii de profitabilitate s-au aflat in teritoriu pozitiv, sub influenta favorabila a trecerii la noile reglementari contabile (prin utilizarea unei metodologii diferite de constituire a provizioanelor care a condus la reducerea volumului acestora), in perioada urmatoare a intervalului analizat acestia au revenit la valori negative", explica BNR in buletinul lunar.

Integral in Ziare.com