Postarile de pe Facebook te-ar putea costa despagubirea din asigurare

Data publicarii: 31-08-2012 | Finante-Banci

Pe viitor, utilizatorilor care posteaza informatii personale pe retelele sociale le-ar putea fi refuzate despagubirile in cazul unor infractiuni de furt sau frauda, pe motiv de neglijenta, apreciaza expertii britanici.

Informatiile personale publicate de utilizatori pe retele sociale, precum Facebook sau Twitter, sunt din ce in ce mai des punctul de plecare al unor infractiuni, precum furtul sau frauda, datele personale, check-in-urile si pozele care arata faptul ca proprietarii sunt plecati in vacanta fiind indicii pentru hoti. In aceste conditii, asiguratorii ar putea ca, pe viitor, sa refuze sa plateasca despagubiri pentru furturile din locuinte sau alte tipuri de fraude daca constata faptul ca asiguratul a fost "neglijent" online. 

Expertii britanici citati de dailymail.co.uk considera ca s-ar putea ajunge la o astfel de situatie pe viitor, incepand chiar din 2013, mai ales tinand cont de cantitatea de informatie personala publicate de oameni pe conturile de social media. Iar cei care au fost jefuiti dupa ce au anuntat pe retelele sociale ca sunt plecati in vacanta ar putea sa nu isi mai primeasca despagubirea. 

Integral in 1asig.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: