FMI da asigurari ca a sustinut si continua sa sustina Grecia

Data publicarii: 31-08-2012 | International

Fondul Monetar International a sustinut si continua sa sustina Grecia in eforturile acesteia de a depasi criza, a declarat joi, la Washington, Gerry Rice, purtator de cuvant al institutiei financiare, potrivit AFP.

El a confirmat ca expertii troicii - FMI, Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana - se vor deplasa saptamana viitoare la Atena, pentru a evalua daca sunt indeplinite conditiile pentru deblocarea unei noi transe de imprumut, de 31,5 miliarde de euro. 

Durata misiunii "va depinde de progresele discutiilor" cu autoritatile de la Atena despre "masurile ce trebuie aprobate si aplicate pentru ca Grecia sa revina pe calea unei cresteri sustenabile", a indicat oficialul Fondului. 

Luni, un purtator de cuvant al Comisiei Europene a declarat ca raportul troicii va fi finalizat "la sfarsitul lui septembrie sau inceputul lui octombrie". 

In schimbul liniei de credit de 130 miliarde de euro ce i-a fost acordata in martie de UE, FMI si BCE, Atena trebuie sa identifice surse de economisire a 11,5 miliarde de euro in 2013 si 2014. 

"Guvernul /elen/ munceste intens pentru a identifica masurile ce vor fi eficiente, juste si echilibrate", a adaugat Rice, precizand ca FMI respecta "eforturile" consimtite de poporul grec. 

Purtatorul de cuvant a mai declarat ca directorul general al FMI, Christine Lagarde, a purtat miercuri o discutie telefonica cu premierul grec Antonis Samaras, pe tema situatiei economice a tarii. "Nu este nimic neobisnuit ca directorul general sa discute cu statele membre", a dat asigurari Gerry Rice.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: