BCE va reduce estimarile privind cresterea economica in zona euro

Data publicarii: 31-08-2012 | Economie

Incertitudinea economica in Europa a crescut 'masiv' pe masura ce perspectivele de crestere s-au inrautatit, in special pentru statele membre din sud, a declarat joi seara Ewald Nowotny, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene, transmite Reuters.

Ewald Nowotny, care este si guvernatorul Bancii Nationale a Austriei, nu a dorit sa dezvaluie care sunt ultimele prognoze ale BCE privind zona euro, prognoze ce urmeaza a fi date oficial publicitatii saptamana viitoare, dar a atras atentia asupra unor masuri pripite. 

'Pot sa va spun ca nu va exista o imbunatatire, ci mai degraba o deteriorare a estimarilor' a spus Ewald Nowotny, adaugand ca exista o diferenta crescuta intre ritmurile de crestere ale statelor din nordul si cele din sudul zonei euro. 'Trebuie sa ne asteptam la ritmuri de crestere negativa, la o contractie, in practic toate statele din sud in 2012 iar in cazul Frantei la o stagnare. Cred ca este important ca in aceasta situatie sensibila sa adoptam cu prudenta orice pas in politica monetara si economica', a avertizat Ewald Nowotny. 

BCE urmeaza sa dea publicitatii prognozele sale trimestriale in data de 6 septembrie. In luna iunie BCE estima ca in 2012 zona euro va inregistra o contractie economica de 0,1%, iar estimarile pentru 2012 au fost reduse pana la o crestere de 1%. De asemenea, inflatia in zona euro era estimata la 2,4% in acest an si la 1,6% in 2013. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: