UE si FMI deblocheaza o noua transa de un miliard de euro pentru Irlanda

Data publicarii: 19-09-2012 | International

Creditorii internationali ai Irlandei au aprobat acordarea unei transe de un miliard de euro (1,31 miliarde de dolari) din pachetul de asistenta financiara solicitat de Dublin, a anuntat marti Comisia Europeana, adaugand ca reformele economice adoptate de autoritatile irlandeze progreseaza, transmite Reuters.

O misiune a Comisiei Europene, BCE si FMI a efectuat in iulie a saptea evaluare a situatiei economice a Irlandei pentru a verifica daca tara indeplineste conditiile la care s-a angajat in schimbul obtinerii pachetului de asistenta financiara, in valoare de 85 de miliarde de euro. 

'Programul ramane in grafic, in ciuda mediului intern si extern dificil', se arata in raportul creditorilor internationali. 

Irlanda a incheiat, in noiembrie 2010, un acord pentru obtinerea unui ajutor international din partea UE si FMI ca urmare a exploziei bulei imobiliare din 2008, ce i-a devastat sectorul bancar. 

La acea data, deficitul bugetar atinsese 32% din PIB. Irlanda a respectat disciplina bugetara impusa de FMI si Uniunea Europeana care i-au acordat in repetate randuri calificative pozitive pentru programul sau de redresarea economica.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: