ProCredit Bank a incheiat conventia cu A.P.I.A. pentru sprijinirea sectorului zootehnic

Data publicarii: 19-10-2012 | Finante-Banci

ProCredit Bank Romania a semnat conventia cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, pentru finantarea sectorului zootehnic, in baza subventiilor primite de beneficiari pentru anul 2012. Finantarile pot fi accesate incepand cu luna octombrie 2012. 

Astfel, in baza acestei conventii incheiate, banca acorda finantare pentru capitalul de lucru pentru beneficiarii platilor nationale directe complementare pentru sectorul zootehnic, la speciile bovine, ovine si caprine, in suma maxima de 90% din valoarea subventiei ce urmeaza a fi incasata de la A.P.I.A. 

Linia de credit oferita de ProCredit Bank are maturitate maxima pana la data de 30 septembrie 2013, data limita pentru incasarea ultimelor transe din subventiile A.P.I.A. de catre agricultori. Atat creditul initial, cat si dobanda aferenta se restituie in momentul incasarii sumelor de la A.P.I.A. 

Banca accepta garantii flexibile (cesiune de creanta pe sumele incasate de la A.P.I.A. sau contract de garantie personala, in functie de suma acordata). In plus, clientii pot apela la garantiile oferite de Fondul de Garantare a Creditului Rural cu care ProCredit Bank are incheiata o conventie de colaborare.

Despre ProCredit Bank:

ProCredit Bank este o banca cu servicii complete, orientata spre dezvoltare. Oferim clientilor nostri, persoane fizice si intreprinderi, servicii bancare excelente. In operatiunile noastre, aderam la o serie de principii de baza: punem valoare pe transparenta in comunicarea cu clientii, nu promovam creditele de consum si furnizam servicii bazate atat pe intelegerea situatiei fiecarui client, cat si pe o analiza financiara solida. Aceasta abordare responsabila fata de activitatea bancara ne permite sa construim parteneriate de lunga durata cu clientii nostri, bazate pe incredere reciproca.

In derularea activitatii noastre cu clientii persoane juridice, ne concentram pe finantarea intreprinderilor foarte mici, mici si mijlocii, deoarece suntem convinsi ca aceste afaceri creeaza locuri de munca si au o contributie vitala la dezvoltarea economica a tarilor in care opereaza. Oferind facilitati de economisire simple si accesibile si alte servicii bancare si investind resurse substantiale in educatia financiara, ne propunem sa promovam o cultura a economisirii si a responsabilitatii care sa poata aduce o mai mare stabilitate si siguranta familiilor obisnuite.

Actionarii nostri asteapta un randament sustinut al investitiilor pe termen lung, fara a avea ca obiectiv maximizarea profitului pe termen scurt. Investim semnificativ in instruirea si dezvoltarea personalului nostru, pentru a crea o atmosfera de lucru deschisa si eficienta si pentru a oferi clientilor nostri servicii prietenoase si competente.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: B.E.R.D., I.F.C. - Membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: