Ford inchide doua uzine din Marea Britanie si concediaza 1.500 de angajati

Data publicarii: 26-10-2012 | Auto

Constructorul auto american Ford va elimina 1.500 de locuri de munca prin inchiderea a doua din uzinele sale din Marea Britanie, au declarat joi pentru AFP si Reuters surse sindicale.

Un lider sindical a precizat ca Ford va inchide uzina sa de la Southampton, unde este produsa autoutilitara Transit, precum si presele de la uzina Dagenham, care produce caroserii pentru utilitara Transit. Constructorul american urmeaza sa transfere productia utilitarei Transit in Turcia. 

'O mie de locuri de munca vor fi eliminate la Dagenham si 500 la Southampton', a declarat un purtator de cuvant al sindicatului GMB la sfarsitul unei intalniri intre conducerea Ford si sindicatele din Marea Britanie. 

Grupul Ford urmeaza sa faca un anunt oficial in jurul orei 13.00 GMT. 

Constructorul auto american are aproximativ 11.400 de angajati in Marea Britanie unde are facilitati de productie la Dagenham, Halewood (nord-vest) si Bridgend (Tara Galilor). 

Uzina Ford de la Southampton este a patra uzina de productie de automobile din Europa care a fost inchisa in acest an, dupa ce PSAPeugeot Citroen a decis sa inchida uzina din apropiere de Paris iar General Motors a decis sa inchida uzina de la Bochum. In plus, anuntul vine la o zi dupa ce Ford a decis sa inchida uzina sa de la Genk (Belgia) si sa elimine 4.300 de locuri de munca in cadrul unui amplu program de restructurare. 

In Romania, Ford Motor a inceput in 25 iunie productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrica de productie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investitii de peste 500 de milioane de euro efectuate de Ford. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: