Minea: 90% din magazinele de la coltul strazii lucreaza la negru. Niciun inspector nu intra in ele

Data publicarii: 26-10-2012 | Afaceri

Aproximativ 9 din 10 magazine care functioneaza la colt de strada lucreaza la negru, dar autoritatile le controleaza si amendeaza doar pe cele fiscalizate, a declarat joi Sorin Minea, presedintele Romalimenta, citat de Mediafax.

"In retail din zece magazine pe care le vedeti la coltul strazii, unele dintre ele chiar civilizate, noua lucreaza la negru. Niciun inspector nu intra in ele. Intra in al zecelea, care e fiscalizat si il cauta daca are temperatura, daca nu cumva un vanzator nu si-a taiat unghia stanga de la mana dreapta, deci il gaseste cu ceva si-i trage o amenda", a spus Minea, la conferinta "Food Retail in Romania: Opportunities&Challenges", organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania si Agentia Mediafax.

Presedintele Romalimenta a completat ca amenda primita de comerciant "se duce in pret", pentru ca nu exista cineva care aduce bani de acasa. Minea crede ca dicutiile potrivit carora daca se reduce TVA va creste profitul comerciantilor sunt false.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: