Valentin Tuca, numit de Aon CEO pentru regiunea Europei de Sud Est

Data publicarii: 26-10-2012 | Finante-Banci

Aon plc (NYSE: AON) a anuntat astazi ca incepand cu 1 noiembrie 2012, Valentin Tuca, in prezent CEO al Aon Romania, va prelua conducerea operatiunilor Aon din Europa de Sud Est, regiune care include pe langa subsidiarele din Romania si Bulgaria, birouri corespondente in Serbia, Macedonia, Kosovo, Albania si Moldova. Fostul CEO al Aon Bulgaria, Hristo Borissov, va prelua conducerea birourilor Aon din Cehia si Slovacia.

Unul din membrii echipei de la Sofia, Rumiana Boseva, a fost numit Branch Manager pentru Aon Bulgaria, cu raportare directa catre Valentin Tuca.

"Valentin are succese notabile pe piata brokerajului de asigurari din Romania, precum  si in Regiunea Europei Centrale si de Est si CSI. Extinderea responsabilitatilor sale in Bulgaria si in Europa de Sud Est reprezinta un pas important in consolidarea operatiunilor Aon in regiune, in scopul furnizarii unor servicii mai bune clientilor nostri” a declarat Onno Janssen, CEO Aon Risk Solution Europa Centrala si de Est si CSI. "Valentin isi va pastra responsabilitatile manageriale existente si va contribui la intarirea operatiunii noastre din Bulgaria, a doua ca marime din regiune dupa Romania. Valentin detine cunostinte solide in domeniul asigurarilor, o remarcabila experienta executiva, precum si bune abilitati de a relationa cu clientii. Suntem foarte bucurosi in legatura cu aceasta schimbare si ii uram succes lui Valentin in noul rol.”

Valentin s-a alaturat echipei Aon Romania in 2011 cu o experienta de peste15 ani in industria de asigurari. El a pus bazele operatiunii din Romania ale unuia dintre cei mai mari brokeri locali, pentru care a lucrat peste 10 ani, avand si responsabilitati pentru intreaga Regiune a Europei Centrale si de Est si CSI. Pe langa alte functii executive, Valentin a detinut si pozitia de CEO al unei companii de asigurari din Romania si a activat si ca antreprenor, infiintandu-si propria firma de consultanta de management.

"Sunt foarte incantat de oportunitatea de a conduce nou infiintata divizie Aon din Europa de Sud Est, cu cele mai mari operatiuni in Romania si Bulgaria, si cu potential de crestere in Serbia, Macedonia, Kosovo, Albania si Moldova. Imi doresc sa stabilesc un parteneriat de succes cu clientii, asiguratorii si colegii din birourile respective, in scopul obtinerii rezultatelor dorite,” a declarat Valentin Tuca.

"Rumiana Boseva, noul branch manager al Aon Bulgaria, a demonstrat in ultimii ani o mare daruire in a construi si dezvolta operatiunea noastra din Sofia. In functiile detinute anterior, ea a avut un impact considerabil asupra dezvoltarii echipei si a contribuit decisiv la rezultatele operationale ale companiei,” a spus Janssen. "Credem ca Rumiana va conduce echipa din Bulgaria spre rezultate si mai bune si suntem bucurosi sa promovam un coleg de succes intr-o pozitie de mare responsabilitate.”

Rumiana s-a alaturat echipei Aon in 2007 ca account manager inainte de a fi promovata in rolul de Chief Broking Officer si Director Clienti Corporate.

Boseva a declarat ca,"Pentru mine conducerea echipei din Bulgaria este o mare provocare si sunt fericita sa o accept cu deplina responsabilitate. Astept cu nerabdare sa lucrez cu Valentin si sa dezvolt  in continuare activitatea operatiunilor noastre locale."

Despre Aon 

Aon plc (NYSE: AON) este liderul mondial in furnizarea de servicii de management al riscului, brokeraj in asigurari si reasigurari, solutii pentru resurse umane si de outsourcing. 

Prin intermediul celor 62,000 de angajati din intreaga lume, Aon actioneaza unit pentru a obtine rezultate de cea mai buna calitate pentru clientii sai din peste 120 de tari, prin solutii inovatoare si eficiente de risc si resurse umane, folosind cele mai bune resurse globale si expertiza tehnica. Aon a fost numit in repetate randuri ca fiind cel mai bun broker din lume, cel mai bun intermediar in asigurari si reasigurari, manager de captive, precum si cea mai buna companie de consultanta in beneficiile pentru angajati, premii acordate de mai multe surse din industria de specialitate. 

Pentru mai multe informatii despre Aon, vizitati www.aon.com, iar despre parteneriatul global si sponsorizarea echipei Manchester United accesati: www.aon.com/manchesterunited

Ultimele stiri pe BankNews.ro: