Basescu: Vom reusi sa avem crestere economica de 2,5% in 2013 daca reusim sa absorbim fondurile UE

Data publicarii: 01-11-2012 | Economie

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la inceputul intrevederii cu presedintele PE, Martin Schulz, ca Romania va avea in 2013 o crestere economica de 2,5%, asa cum este prognozat, daca se va reusi absorbtia fondurilor UE.

"Sunt pe deplin de acord cu dumneavoastra privind subiectul absorbtiei fondurilor europene, vom avea anul viitor o crestere economica de 2,5% daca vom reusi sa absorbim fondurile europene", i-a spus Basescu lui Schulz.

De asemenea, presedintele PE a apreciat indicatorii Romaniei privind datoria publica si prognoza de crestere economica in 2013. "Cred ca cifrele Romaniei privind datoria suverana si perspectiva de crestere sunt foarte bune. Credeti-ma ca multe state UE ar fi bucuroase sa aiba asemenea cifre, o prognoza de 2,5% crestere pentru 2013 si datorie suverana de 34,8% din PIB, cred", a spus Schulz.

Ulterior, in conferinta de presa de la finalul intrevederii, presedintele Basescu a specificat ca l-a informat pe Martin Schulz ca stabilitatea macroeconomica a Romaniei se datoreaza sacrificiilor enorme facute de romani.

Sursa: Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: