E oficial: elevii scolilor profesionale vor primi lunar o bursa de 200 de lei

Data publicarii: 01-11-2012 | HR/Cariere

Guvernul a adoptat o HG prin care acorda lunar elevilor inrolati in scoli profesionale o bursa de 200 de lei, incepand din acest an scolar. Banii vor fi asigurati de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei. Prin aceasta masura Guvernul vrea sa incurajeze elevii sa urmeze scoala profesionala. ECONOMICA.NET va spune in ce conditii elevii scolilor profesionale pot primi bursa de 200 de lei pe luna si concret, cum trebuie sa procedeze ca sa o primeasca.

Guvernul a adoptat Hotararea privind modalitatea de subventionare de catre stat a costurilor pentru elevii care frecventeaza invatamantul profesional, prin care acorda lunar elevilor inrolati in scoli profesionale o bursa de 200 de lei, incepand cu anul scolar 2012-2013.

Pe ce perioada elevii scolilor profesionale vor primi bursa profesionala

Bursa profesionala se acorda in fiecare an, pe perioada cursurilor scolare, a pregatirii practice si pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de certificare a calificarii profesionale, incepand din acest an scolar.

Cati bani vor primi elevii scolilor profesionale

Cuantumul bursei este de 200 de lei pe luna si poate fi modificat anual prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Educatiei, se arata in HG.

De unde vin banii promisi de Guvern pentru acordarea bursei profesionale

Bursele profesionale vor fi asigurate in acest an din bugetul Ministerului Educatiei, prin redistribuiri de fonduri, se arata in Nota de Fundamentare la HG. Pentru anii 2013-2016, fondurile cu care vor fi acordate bursele elevilor inrolati in scoala profesionala vor fi aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Educatiei, se mai arata in Nota de Fundamentare. 

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: