Romania doreste evitarea fragmentarii sistemului bancar prin transformarea filialelor in sucursale

Data publicarii: 14-11-2012 | Finante-Banci

Romania "incurajeaza Comisia Europeana", in contextul discutiilor despre mecanismul unic de supraveghere bancara, sa evite o fragmentare a sistemului financiar prin transformarea filialelor bancare in sucursale in statele care nu fac parte din zona euro, scrie Mediafax.

"Incurajam Comisia (Comisia Europeana - n.r.) sa ia in considerare toate aspectele astfel incat sa se evite o posibila fragmentare in sistemul financiar al tarilor «gazda» care nu fac parte din zona euro, intrucat acest subiect este relevant nu numai pentru Romania, dar si pentru orice alta tara membra a UE care nu face parte din zona euro. O asemenea evolutie nedorita ar putea rezulta din schimbari in structura sistemului bancar, care ar fi generate de decizii ale «bancilor mama», in sensul transformarii filialelelor in sucursale", a declarat marti intr-un comunicat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Claudiu Doltu.

El a participat marti la reuniunea Consiliului ECOFIN, desfasurata la Bruxelles, in contextul discutiilor privind noua constructie europeana privind mecanismul unic de supraveghere bancara.

Filiala unei banci straine este o persoana juridica inregistrata in Romania, aflata sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei, in timp ce o sucursala se supune reglementarilor autoritatii de supraveghere din tara de origine a bancii.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: