Riscul unei uniuni bancare: institutiile de credit ar putea iesi de sub supravegherea BNR

Data publicarii: 14-11-2012 | Finante-Banci

Romania "incurajeaza Comisia Europeana", in contextul discutiilor despre mecanismul unic de supraveghere bancara, sa evite o fragmentare a sistemului financiar prin transformarea filialelor bancare in sucursale in statele care nu fac parte din zona euro.

"Incurajam Comisia (Comisia Europeana - n.r.) sa ia in considerare toate aspectele astfel incat sa se evite o posibila fragmentare in sistemul financiar al tarilor «gazda» care nu fac parte din zona euro, intrucat acest subiect este relevant nu numai pentru Romania, dar si pentru orice alta tara membra a UE care nu face parte din zona euro. O asemenea evolutie nedorita ar putea rezulta din schimbari in structura sistemului bancar, care ar fi generate de decizii ale «bancilor mama», in sensul transformarii filialelelor in sucursale", a declarat intr-un comunicat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Claudiu Doltu, citat de Mediafax.

El a participat marti la reuniunea Consiliului ECOFIN, desfasurata la Bruxelles, in contextul discutiilor privind noua constructie europeana privind mecanismul unic de supraveghere bancara.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: