DGPMB: Noua suspecti de inselaciuni imobiliare si bancare retinuti luni - arestati preventiv

Data publicarii: 28-11-2012 | Finante-Banci

Noua persoane retinute de politisti luni, intr-o ampla actiune ce a vizat destructurarea a doua retele infractionale specializate in inselaciuni imobiliare si inselaciuni cu credite bancare, au fost arestate preventiv marti, pentru de 29 de zile.

Conform unui comunicat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), cercetarile sunt continuate de politistii Capitalei sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune si complicitate la inselaciune. 

Politistii bucuresteni au documentat activitatea celor doua grupari incepand din septembrie iar din verificarile realizate a rezultat faptul ca membrii uneia dintre acestea ar fi inselat o persoana de 82 de ani, determinand-o sa autentifice cu semnatura proprie actele de instrainare a imobilului pe care il detinea cu titlu de proprietate. 

Prejudiciul adus partii vatamate a fost estimat la aproximativ 1,5 milioane de lei. 

Extinzand cercetarile asupra activitatilor desfasurate de suspecti, politistii au obtinut date si indicii conform carora unul dintre membrii gruparii ar desfasura si activitati infractionale pe linia inselaciunilor cu credite bancare, intr-o alta retea infractionala. 

Din verificarile ce au vizatactivitatea acestei grupari, politistii bucuresteni au stabilit ca reteaua era coordonata de doi lideri care, prin intermediul unor interpusi, ar fi racolat pensionari pentru ca acestia sa solicite acordarea de credite de la diferite institutii bancare. Pentru obtinerea imprumuturilor, solicitantii depuneau la institutiile bancare in cauza acte falsificate cu privire la veniturile lor, documente ce erau realizate de un alt membru al gruparii. 

Dupa obtinerea creditelor, cei trei, impreuna cu suspectii in sarcina carora revenea activitatea de racolare a solicitantilor de imprumuturi, primeau o parte din suma de bani ridicata de la banca. 

In actiunea de documentare a activitatii desfasurate de aceasta din urma grupare a reiesit si faptul ca liderii retelei ar fi fost ajutati de doua femei, ofiteri de credite la doua institutii bancare. 

Din datele detinute pana in prezent de politistii Capitalei, membrii acestei grupari ar fi prejudiciat sase banci comerciale cu peste 60.000 lei. 

Peste 100 de politisti bucuresteni, coordonati de procurori de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, au pus in executare 15 autorizatii de perchezitie si 22 mandate de aducere, luni, in Bucuresti si in judetele Ilfov si Calarasi, pentru a destructura doua retele infractionale specializate in inselaciuni. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: