Google Romania: Serviciile Google din Romania nu au fost atacate; a fost o problema de gestionare a domeniului

Data publicarii: 28-11-2012 | IT&C

Serviciile Google din Romania nu au fost atacate, iar compania se afla, in prezent, in legatura cu organizatia responsabila cu gestionarea numelor de domenii din tara, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Gabriela Chiorean, director de comunicare Google Romania.

'Cei care au incercat sa acceseze in aceasta dimineata google.ro au fost redirectionati catre alte domenii. Practic, serviciul nu a fost atacat sau hackuit. Nu este vorba despre o vulnerabilitate a Google pe care ar fi urmat sa o rezolvam. Pentru o perioada scurta de timp, unii utilizatori care viziteaza www.google.ro si cateva alte adrese de web au fost redirectionati catre un alt site web. Suntem in contact cu organizatia responsabila cu gestionarea numelor de domenii din Romania', a explicat Chiorean. 

Site-ul google.ro a fost inaccesibil miercuri dimineata pentru cateva ore, interval in care pagina afisa mesajul 'hacker algerian' by MCA-CRB. Mai mult, sub imaginea standard care arata lipsa de functionare, era postat textul 'to be continued...' (va urma). 

La jumatatea lunii octombrie 2012, Dan Bulucea, CEO Google Romania, afirma ca milioane de romani utilizeaza zilnic acest site, 'anul 2012 fiind un an extraordinar pentru Google Romania'. 

Potrivit studiilor de specialitate, piata de online a crescut in Romania de la numai doua milioane de euro in 2003, la circa 34 milioane de euro in 2011, iar pentru 2012 au foste estimate cresteri vertiginoase atat la nivel local, cat si mondial. 

In Romania, Google a deschis un birou la Bucuresti la 1 noiembrie 2010, acesta fiind condus de Dan Bulucea, care are in spate o experienta 17 ani in dezvoltarea afacerilor din industria IT&C.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: