Prima de sarbatori: 600-700 lei

Data publicarii: 04-12-2012 | HR/Cariere

Si in al cincilea an de criza, majoritatea angajatorilor vor cotiza pentru dotarea corespunzatoare a Mosului, unii plusand chiar fata de 2011. Lista include prime, al 13-lea salariu, tichete-cadou, cadouri pentru copii, petreceri si cosuri cu produse proprii.

La stat, cei 8.800 de angajati de la Complexul Energetic Oltenia vor avea o prima de 600 de lei. In septembrie, ei au mai primit 725 de lei, "prima de muraturi".

Conpet are prevazuta in buget o suma totala de 2,7 milioane de lei pentru primele de sarbatori din acest an, astfel ca angajatii vor primi de Craciun tichete de masa in valoare de 700 de lei, la fel cum au primit si de Paste.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va oferi celor 6.000 de angajati bonuri-cadou in valoare de 250 de lei, bugetul alocat fiiind de 1,5 milioane lei. Compania are datorii de 1,3 miliarde lei fata de parteneri.

Totusi, cele mai multe companii de stat nu au prevazute sume pentru cadouri de Craciun, din cauza pierderilor inregistrate.

La nivel de economie, bugetul alocat primelor va inregistra o usoara crestere comparativ cu anul trecut, de 3,8%, potrivit unui studiu realizat de PayOut si Zucchetti Romania si citat de Realitatea.net. Valoarea medie a unei prime de Craciun va fi in acest an de aproximativ 610 lei brut.

Integral in Romania Libera