BCR: Lucram cu prezumtia ca vom imprumuta fara Prima Casa la anul

Data publicarii: 04-12-2012 | Finante-Banci

Cum Prima Casa 5 este in acest moment doar o promisiune de campanie, bancile incep sa gandeasca creditarea ipotecara si fara garantiile de stat. Directorul de retail al celei mai mari banci din Romania spune ca programul si-a facut treaba pana acum, dar ca vine un moment cand piata trebuie sa se descurce si singura.

"Cred ca Prima Casa a fost un program bun pentru piata, venit la un moment la care era nevoie. Multi oameni care nu ar fi avut altfel acces la credit au luat imprumut prin Prima Casa. Dar vine momentul in care piata trebuie sa se descurce si singura", a declarat Andrew Gerber, Director Executiv Produse Retail Banca Comerciala Romana, in cadrul unei conferinte organiazate la BNR de catre publicatia Finantistii.

Gerber mai spune ca BCR lucreaza in acest moment cu "prezumtia ca va imprumuta fara Prima Casa la anul".

BCR a luat recent decizia de a trece la creditarea exclusiva in lei pentru sectorul de retail in cazul clientilor care nu au venituri in valuta, decizie care se aplica inclusiv la creditele ipotecare.

De asemenea, oferta BCR pentru Prima Casa este in acest moment exclusiv in lei. Directorul de retail al BCR a pledat pentru creditarea in lei, care ar duce la eliminarea celui mai important risc asociat creditelor in moneda straina - riscul valutar.

Integral in ECONOMICA.net