Preturile la gaze si lumina vor EXPLODA in 2013

Data publicarii: Astazi, 05-12-2012 | Economie

Se preconizeaza o crestere cu procente ametitoare in anul care vine la consumatorii casnici. Acestora li se adauga efectul indirect al scumpirilor la tarifele pentru consumatorii industriali

Cresteri de pret apocaliptice in anul 2013

10% LIBERALIZARE

Anul viitor este primul in care se va trece treptat de la tarifele actuale, reglementate de ANRE, la preturi stabilite pe piata concurentiala pentru consumatorii casnici. La gazele naturale, preturile vor creste cu 8% de la 1 iulie si cu inca 2% de la 1 octombrie.

La energia electrica inca nu se stie cu cat vor creste preturile. De la 1 iulie 2013 se va trece de la 100% energie furnizata la pret reglementat, la 10% de pe piata libera si 90% la pret reglementat. In prezent pretul pietei e cam de doua ori mai mare decat cel reglementat, asa ca am putea vorbi tot de circa 10% in plus.

7% PRODUCTIE

Producatorii de energie electrica au lansat un adevarat asalt concertat asupra ANRE, cerand cresteri consistente ale tarifelor reglementate. Termoelectrica vrea sa ajunga de la 170 de lei pe MWh la 200 de lei, Hidroelectrica vrea nici mai mult nici mai putin decat dublarea tarifului actual de 72 de lei pe MWh, iar Nuclearelectrica vrea de asemenea o crestere.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: