Ponturi pentru o vacanta reusita de revelion in strainatate

Data publicarii: Astazi, 05-12-2012 | Turism

Reusita unei vacante de revelion in strainatate depinde si de programarea din timp a vizitelor la obiective de atractie, o rezerva de bani pentru situatiile neprevazute, cum ar fi intarzierea avioanelor, si chiar plata facturilor inainte de plecarea din tara, afirma turoperatorii.

"Planificati-va cu atentie itinerariul sau rugati agentul dumneavoastra de turism sa va ajute, astfel incat, de exemplu, escalele dintre avioane sa fie mai mari decat in mod obisnuit, pentru a nu risca sa pierdeti legatura. De asemenea, iarna este recomandat sa plecati mai din timp spre gara sau aeroport. Iar pe sosea luati in calcul o viteza medie de deplasare mult inferioara celei din celelalte anotimpuri", spune Sorin Vaduvoiu, directorul general al agentiei Perfect Tour.

Iarna si mai ales de sarbatori afluxul de turisti creste spectaculos.

"Rezervati din timp cazarea, mesele la restaurant si cinele festive, pentru a nu va strica sejurul. Astfel de probleme nedorite apar mai ales in destinatiile specifice si renumite, precum Laponia (acasa la Mos Craciun) sau Viena (Piete de Craciun). In Dubai, pentru a urca in turnul Burj Khalifa (cea mai inalta cladire din lume), de exemplu, programarile ajung sa se faca si cu 2-3 zile inainte", a aratat Vaduvoiu.

Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, ii sfatuieste pe turisti sa-si plateasca datoriile inainte de a pleca in vacanta.

"Este neplacut sa te intorci fara bani si sa te trezesti cu telefonul suspendat. Nu lasa impresia ca esti plecat de acasa. Lasa draperiile trase, eventual o lumina economica aprinsa", spune Raducan.

Turistii care pleaca in destinatii pe alte continente trebuie sa fie atenti si sa respecte traditiile si obiceiurile locale.

Integral in Mediafax.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: