SUA: Hillary Clinton, favorita pentru candidatura la prezidentialele din 2016

Data publicarii: 06-12-2012 | International

Secretarul american de stat si fosta prima doamna a Statelor Unite, Hillary Clinton, apare drept favorita pentru candidatura la urmatoarele alegeri prezidentiale din anul 2016, releva un sondaj publicat miercuri de cotidianul The Washington Post, citat de agentia EFE.

In varsta de 65 de ani, Hillary Clinton a fost senatoare, reprezentand statul New York, iar in anul 2008 a fost concurenta cea mai dificila pentru senatorul de atunci Barack Obama in competitia pentru investitura democrata la alegerile prezidentiale. 

Potrivit datelor sondajului, 57% dintre cei intervievati sunt de acord cu o posibila candidatura a doamnei Clinton, care ar putea deveni prima femeie presedinte a SUA, in timp ce 37% dintre respondenti nu agreeaza aceasta optiune. Aceste rezultate pot fi influentate si de faptul ca in interiorul Partidului Democrat inca nu au aparut alti politicieni cu ambitii prezidentiale clare. 

In prezent, se asteapta ca Hillary Clinton sa paraseasca postul de secretar de stat, in cadrul reorganizarii guvernamentale de la inceputul celui de-al doilea mandat prezidential al lui Barack Obama. 

Acelasi sondaj arata ca 68% dintre cei chestionati percep favorabil modul in care Clinton si-a indeplinit atributiile in perioada cat a condus Departamentul de Stat, procent care a fost depasit doar de Colin Powell, care beneficia de aceeasi apreciere din partea a 85% dintre americani inaintea invadarii Irakului in anul 2003. 

Sursa: AGERPRES