Posta isi face banca pentru a se salva

Data publicarii: 06-12-2012 | Finante-Banci

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a inregistrat, in ultimii trei ani, pierderi de 422 milioane de lei, iar pentru 2013 se estimeaza o scadere a cifrei de afaceri a societatii, desi exista o strategie de redresare pentru perioada urmatoare, a afirmat Ion Smeeianu, director general al CNPR.

 "Posta Romana nu este intr-o situatie buna la ora actuala. In ultimii trei ani, Posta Romana a avut pierderi de 422 milioane de lei. La aceste pierderi au contribuit supraevaluarea unor contracte, rezilierea acestora si inutilitatea lor. In 2013, vom pierde dreptul pe serviciile postale de greutate mica, urmand sa ne folosim de dreptul universal pentru zonele mici. Pentru aceasta urmeaza sa ni se compenseze pierderile pe care le avem in aceste zone. Vom vedea daca primim bani. In 2013, ne asteptam la o scadere a cifrei de afaceri a societatii”, a spus Smeeianu, citat de Mediafax.

 El a adaugat ca managementul companiei si-a propus, prin elaborarea unei strategii, sa reduca pierderile de venituri prin intrarea Postei pe piata brokerajului de asigurari si zona serviciilor financiar-bancare.

 Posta, broker de asigurari

 "Avem o strategie pentru minimizarea reducerii veniturilor, care se bazeaza pe mentinerea actualilor clienti si pe atragerea de noi clienti. Vrem sa imbunatatim portofoliul de servicii si ne vom indrepta spre zona asigurarilor obligatorii de locuinte. Posta va deveni in scurt timp broker de asigurari si va intermedia, prin capilaritatea retelei, vanzarea acestor polite in zona mic urbana si rurala”, a spus Smeeianu.

Integral in Puterea.ro