Cine este fondatorul Zara, al treilea bogat al lumii

Data publicarii: 10-12-2012 | Lifestyle

Amancio Ortega, seful Zara, este al treilea cel mai bogat om din lume, depasindu-l chiar si pe Warren Buffett, desi numele sau este mult mai putin cunoscut. Spaniolul in varsta de 76 de ani isi tine viata privata departe de ochii publicului si a acordat putine interviuri de-a lungul vietii.

El a fondat gigantul brand de moda Zara in 1975, impreuna cu sotia sa de la acea vreme, Rosalia. In prezent, retailerul are 1.500 de magazine in 70 de tari. Averea neta a lui Ortega este estimata la 47,4 miliarde de dolari.

Miliardarul poarta aceleasi haine in fiecare zi la birou si ia pranzul la cantina companiei, scrie Business Insider. Desi modest, Ortega si-a permis de-a lungul timpului cateva activitati luxoase disponibile doar celor foarte bogati.

Amancio Hortega este cel mai bogat barbat din Europa si al treilea din lume, potrivit unui top al miliardarilor realizat de Bloomberg. In prezent este mai bogat decat Warren Buffett. Este casatorit cu Flora, a doua sa sotie, din 2001. Cei doi locuiesc intr-un apartament din La Coruna, Spania. In intreaga sa activitate, a acceptat solicitari de interviu din partea a doar trei jurnalisti.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: