PROGRAMUL DE GUVERNARE USL: Oferta economica pentru urmatorii patru ani

Data publicarii: 10-12-2012 | Politica

Uniunea Social-Liberala (USL) a castigat alegerile parlamentare. ECONOMICA.NET va prezinta oferta economica a USL pentru urmatorii patru ani: programul fiscal, programul de infrastructura, programul social si Prima Casa, asa cum au fost prezentate inainte de alegeri.

PROGRAMUL SOCIAL al guvernarii USL: cresc pensiile, SMURD national 

USL promite sa construiasca 8 spitale regionale pana in 2016, sa indexeze pensiile cu rata inflatiei, sa elimine analfabetismul, sa creasca angajabilitatea romilor, sa faca licee si campusuri scolare in mediul rural, sa creeze 50.000 de locuri in crese si gradinite pana in 2016 si sa tripleze investitiile in cercetare. 

SANATATE 

COMPENSAM MEDICAMENTELE in mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de RON. 

Asiguram RECONDIȚIONAREA ȘI DOTAREA PANA IN ANUL 2016 A AMBULATORIILOR DE SPECIALITATE din spitale prin programul POR, prin alte programe comunitare, prin programul cu Banca Mondiala sau prin finantare de la Ministerul Sanatatii. 

Sprijinim investitiile private in CONSTRUCȚIA ȘI DOTAREA DE SPITALE NOI, prin garantarea creditelor de catre statul roman si subventionarea partiala a dobanzilor. 

EXTINDEM SISTEMUL SMURD LA NIVEL NAȚIONAL, cu contributia autoritatilor locale. Extindem echipajele SMURD la nivel rural in colaborare cu autoritatile locale si continuam programele multianuale de dotare ale serviciilor de ambulanta si SMURD. 

PENSII 

INDEXAM PENSILE CU RATA INFLAȚIEI, conform prevederilor legii si in limitele bugetului. 

CREȘTEM RESPONSABILITATEA INDIVIDUALA PRIVIND PENSIILE: introducem sistemul conturilor individuale de economisire pentru pensia publica (Pilon I). Vezi integral PROGRAMUL SOCIAL al USL pentru urmatorii patru ani aici

PROGRAMUL FISCAL al guvernarii USL: impozit progresiv. TVA de 19% peste 4 ani (update 10 dec, 12:19)

Pastram plafon 16% si introducem, pe parcursul mandatului, IMPOZITUL DIFERENTIAT PE VENITUL SALARIAL CU DEDUCTIBILITATI FISCALE: cote de 8%, 12% si 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit. 

REDUCEM TVA LA PRODUCATORII AGRICOLI de la 24% la 9%, iar 15% se intoarce la producator in momentul in care prezinta factura. Masura va fi valabila doar pentru productie si nu pe lantul de prelucrare. Stimulam astfel producatorii interni si reducem evaziunea fiscala din agricultura. 

REDUCEM TREPTAT, CAS‐UL DATORAT DE in urmatorii 4 ani, ANGAJATOR cu 5 puncte procentuale, concomitent cu cresterea progresiva, pana in anul 2016, a salariului minim pe economie pana la 1.200 RON. 

Dupa 4 ani de mandat al guvernului USL, TVA VA REVENI LA NIVELUL DE 19%. Vezi integral programul fiscal al guvernarii USL 

Cititi integral in ECONOMICA.net


Ultimele stiri pe BankNews.ro: