Pietele financiare nu s-au sinchisit ieri de rezultatul alegerilor

Data publicarii: 11-12-2012 | Bursa

Atat bursa cat si piata valutara interbancara au tratat luni dimineata cu un cascat estimarile si primele rezultate partiale privind alegerile parlamentare, semn ca acestea erau oarecum deja incluse in cotatii. 

La ora 11, euro/leu avea o oscilatie de numai 0,01% (mai conteaza in ce sens?) iar bursa crestea usor pe toti indicii, cu variatii cuprinse intre 0,1-0,4% (cel mai mult pentru BET-NG). Mai importanta decat fluctuatia indicilor este insa lichiditatea iar la o ora de la debutul tranzactiilor la BVB aceasta era de doar 120.000 euro. 

La mijlocul zilei (ora 14), tendintele se inversasera. Bursa avea mici scaderi pe indici (cel mai mult ROTX-0,4%) dar asta poate fi pus mai degraba pe sincronizarea cu bursele europene, unde corectiile erau mai mari (EuroStoxx scadea cu 1%), sau cu futuresul din SUA, care indica de asemenea scadere. 

Lichiditatea se mentinea din nou modesta-usor peste 1 milion euro. Pe piata valutara, leul pierdea nesemnificativ (-0,11% fata de euro). Inchiderea de la BNR (euro=4,5339 lei) a fost insa practic la nivelul sedintei de vineri (fluctuatie de numai 0,02%). Probabil ca pietele s-ar dezmorti numai in eventualitatea unor noi scandaluri in interiorul clasei politice, dar noul raport de forte din Parlament le face putin probabile.

Sursa: Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: