Mugur Isarescu, despre salariile membrilor noii autoritati financiare

Data publicarii: 12-12-2012 | Finante-Banci

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a spus ca salariile membrilor autoritatii de supraveghere financiara, care va inlocui Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private si Comsiai de Supraveghere a Asigurarilor, vor fi plafonate in functie de sursele de venit pe care aceasta autoritate le va avea, noteaza Ziarul Financiar.

"Aceasta autoritate va trai, ca si comisiile care supravegheaza cele trei piete financiare, din comisioanele pe care le incaseaza de la cei pe care ii supravegheaza. Bineinteles ca daca piata nu are un volum de business suficient, nici comisioane nu vor fi. De aceea, salariile membrilor acestor comisii vor depinde de veniturile din piata. La noi, la Banca Nationala, noi facem profit, nu depindem de comisioane platite de cei pe care ii supraveghem", a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Despre salariile din supravegherea sectoarelor financiare, inclusiv bancare, nu sunt informatii publice, pentru ca membrii acestor consilii afirma ca ar incalca anumite norme europene daca le-ar publica. Conform informatiilor ZF salariul de la CSA este de 20-25.000 euro net pe luna, pentru presedinte, in timp ce la BNR conducerea executiva are intre 13.000 si 16.000 euro net pe luna. 

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: